Unikasz Całkowitego Spożywania Tłuszczy? Błąd!

tluszcze
W ostatni wpisie Unikaj Potraw Smażonych w Głębokim Tłuszczu zapewne nastraszyłem cię dość mocno, gdy opisywałem jak tłuszcz wpływa na filet z piersi kurczaka. Jednak było tam napisane, że należy ograniczyć spożywanie potraw smażonych, ale nie ograniczyć spożywania tłuszczu.
 
Występują dwa rodzaje tłuszczu. Tłuszcze dobre i złe. Tych drugich należy unikać, a te pierwsze pomagają nam w walce ze zbędnymi kilogramami.
 
Nasze ciało używa tłuszczu do transportu pokarmu do komórek, ochrony organów i prawidłowego funkcjonowania mózgu. Niektóre witaminy takie jak A, D, E i K są rozpuszczalne tylko w tłuszczach. Oznacza to, że bez tłuszczy nie będą one wchłaniane przez nasze ciało.
 
Zdrowe tłuszcze zwiększają poziom energii, pomagają budować mięśnie i poprawiają metabolizm. Badania mówią, że zmagazynowany w naszym ciele tłuszcz nie może być spalony efektywnie bez użycia zdrowych tłuszczy.
 
Najlepiej, gdy całkowita ilość spożytych przez ciebie kalorii w 20 – 30 % będzie pochodzić z tłuszczy. Zdrowe tłuszcze znajdziesz w oliwie z oliwek, a także orzechach (migdały, orzechy nerkowca, orzeszki ziemne i inne). Zdrowe kwasy omega-3 możesz znaleźć w rybach takich jak tuńczyk czy łosoś oraz w jajach.


Jak Szybko Schudnąć? Jak Zrzucić Brzuch?
Jak Być Pięknym, Wysportowanym i Zdrowym?
Ponad 300 Skutecznych Trików i Porad!